Cartonul ... oras (2)
Etichete: ambalaje, ambalaje carton, carton, paff
Înfiinţată în anul 1993 în Răcari-Dâmboviţa, SC PAFF SRL este o companie cu capital privat integral Românesc şi are ca obiect principal de activitate producţia de ambalaje din carton şi materiale complementare.
Revista Esquire cu ocazia implinirii a 75 de ani de la prima aparitie, a lansat prima revista ce contine cerneala electronica. Se preconizeaza ca in mai putin de 10 ani E-ink va inlocui actualele etichete si ambalaje pe care le gasim in rafturile magazinelor.
eink.com
Cercetatori de la University College Dublin din Irelanda au descoperit o bacterie care transforma PET-ul in PHA (un polimer biodegradabil). Reciclarea si transformarea PET-urilor in PHA ( upcycling ) va creste ritmul de reciclare al sticlelor PET.
sursa: newscientist.com
Etichete: pet, reciclare, sticla, verde deschis
O idee buna pentru reciclarea cutiilor din carton am gasit pe siteul BoxCycle.com, site-ul pune la dispozitia firmelor care au folosit cutii din carton iar cutiile mai pot fi refolosite, un sistem prin care acestea sa poata fi revalorificate. Vanzatorul posteaza pe site intervalul orar in care cumparatorul poate veni sa ridice cutiile iar pentru cumparatori site-ul pune la dispozitie un sistem de localizare combinat intre google map si codul postal iar plata se face prin PayPal.
boxcycle.com
Etichete: cutii carton, reciclare, verde deschis
Senatul provinciei Buenos Aires din Argentina a votat in unanimitatea interzicerea pungilor din plastic distribuite in magazine si folosite la impachetatul cumparaturilor. Acestea vor trebui schimbate in termen de maxim 24 luni cu cele din plastic biodegradabil sau din hartie. De asemena Uruguay si Chile doresc interzicerea pungilor din plastic.
sursa: packagingnews.co.uk
Etichete: biodegradabil, pungi plastic, verde deschis
Castigatori concursului: document pdf (602 kb)
ambalaj.org.tr
Consiliul de Stat Chinez ia in considerare un proiect de lege care va interzice produsele cu mai mult de 3 straturi de ambalaje sau care ocupa mai putin de 45% din spatiul ambalajului.
Legislatia pregatita de catre Administratia Generala de Supraveghere a Calitatii, Inspectia ?i Carantina (AQSIQ) ?i Comisia Nationala Dezvoltare si Reforma mai doreste ca valoarea ambalajului sa nu depaseasca 15% din pretul produsului.
Firmele care produc sau vand astfel de produse se vor confrunta cu amenzi de pana la 50.000 yuan (7500 $).
sursa: packagingnews.co.uk
Etichete: ambalare axcesiva, diverse