7.16.2012

Cartonul ondulat si mediul inconjurator

reciclarea ambalajelor din carton ondulat bucuresti

 

 

Produsele ecologice sunt in prezent foarte cautate. Consumatorii sunt foarte conștienți de nevoia de produse care pot fi reduse, reutilizate sau reciclate. Și se refera chiar și la materialele de ambalat in care ajunge produsul. Multe materiale de ambalat tradiționale nu sunt ecologice, precum polistirenul și pungile de plastic cu bule de aer, dar majoritatea au alternative care ofera aceleași rezultate, cu costuri scazute. Furnizorii trebuie sa acorde mai multa atenție acestui tip de impachetare, pentru protejarea mediului.
Cartonul ondulat este unul din cele mai utilizate mariale pentru ambalat prin simpla cutie din carton. Folosite extensiv in intreaga lume, cutiile din carton sunt reprezinta optiunea principala pentru ambalare cand vine vorba de transportul bunurilor. Cartonul ondulat ar putea parea la inceput ca un element negativ in impachetarea cu materiale ecologice, (distrugerea padurilor, ecosistemelor) dar nu este neaparat adevarat, intrucat multe din materialele cu hartie la baza sunt sustrase din paduri autosustenabile. In afara de asta, exista și alte beneficii ale cartonului ondulat.

Toate cutiile de carton pot fi refolosite și reciclate. Asta inseamna ca mai puține resurse vor fi folosite in viitor, cartonul ondulat reciclat putand fi folosit in producerea viitoarelor cutii de carton, iar reutilizarea cutiilor asigura longevitate maxima a materialelor inițiale. Deși multe cutii din carton ondulat de obicei nu sunt reciclate 100% (50% in medie), este posibila procurarea cutiilor realizate exclusiv din carton ondulat reciclat. Nu doar cutiile de carton pot fi reciclabile, cat și inserțiile acestora, ca cele folosite pentru a fixa sticle de vin sau șabloane speciale.
Cutiile nu sunt singurul produs realizat din carton ondulat. Role de carton ondulat, ambalaje de expediere ondulate, hartii din celuloza franjurate și placi de carton ondulat, facute din materiale care au fost 100% reciclate pot fi achiziționate prin intermediul paff.com.ro.
Inițiativa de a folosi materiale de ambalat din carton ondulat reciclabil se datoreaza unui numar de factori. Aceștia includ costurile materialelor de ambalat, (materialele reciclate in general costa mai puțin decat cele virgine) și deschiderea de viitoare piețe demografice, in care consumatorul va cumpara in funcție de cat de ecologic este un produs.
Nu mai este destul sa oferi un produs de calitate la un preț acceptabil. Trebuie luat in seama cat de ecologic este produsul, inclusiv eventuale materiale de ambalat. Daca treceți acest lucru cu vederea, fiți pregatiți sa platiți prin vanzari și clienți pierduți.

Etichete: , , , , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire